Altior vanaf dit seizoen rookvrij

Korfbalvereniging Altior is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. Wij (het bestuur van Altior) hebben daarom besloten vanaf de start van het nieuwe seizoen (01 augustus 2019) de stap naar een rookvrij sportterrein te zetten.
Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt Altior iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid.

Vanaf 01 augustus zijn wij dus rookvrij. Iedereen is en blijft natuurlijk wel welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers echter om buiten het zicht te roken. Hiervoor is op het terrein een speciale rookzone gecreëerd. De andere plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Om dit goed duidelijk te maken, zijn er op diverse plekken bordjes opgehangen.
Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.